Хуркач е следващият опонент на Димитров в зала "Берси"

Хуберт Хуркач застава на пътя на Григор Димитров на Мастърса в Париж. Шампионът от Шанхай, който миналия уикенд игра финал в Базел, надви Франсиско Серундоло от Аржентина с 6-4, 6-3 за около един час и десет минути игра и ще се изправи срещу най-добрия ни тенисист в четвъртфиналите на турнира.


11-ият в световната ранглиста поляк не стартира убедително двубоя със Серундоло, който поведе с 3-1 след пробив в четвъртия гейм. Моментален рибрейк обаче върна Хуркач в битката за откриващия сет. Снажният тенисист продължи по възходяща и след нов пробив се сдоби и с преднина в общия резултат. Хуркач проби на старта на втората част, но Серундоло не се отказа и върна брейка в шестия гейм. Оттам-насетне до края на сблъсъка обаче полският играч взе три безответни гейма, а с това и победата.

Хуркач завърши с осем аса и една двойна грешка. Той направи 20 уинъра и 10 непредизвикани, а съперникът му от Аржентина се отчете с отрицателен баланс - 9 печеливши удара и 11 непредизвикани. За Хуркач предстои двубой с Григор, който по-рано през деня даде само четири гейма на Александър Бублик от Казахстан. Двамата с Димитров имат три мача помежду си, като българинът е спечелил и трите, включително на турнира в Ротердам през февруари тази година.


В друг мач, Стефанос Циципас удари Александър Зверев със 7-6 (2), 6-4 и по този начин си гарантира място във Финалите на осемте най-добри в Торино. Първата ракета на Гърция ще играе на четвъртфиналите с Карен Хачанов, който отстрани "екзекутора" на Карлос Алкарас Роман Сафиулин в изцяло руски сблъсък с 4-6, 6-4, 6-2. /БГНЕС