Хуркач и Рууд си уредиха среща на полуфиналите в Монреал

Полякът Хуберт Хуркач и норвежецът Каспер Рууд ще се изправят един срещу друг в полуфиналите на Мастърса в Монреал, след като записаха победи над силни съперници в четвъртфиналите на надпреварата.

Хуркач успя да надвие намиращия се в отлична форма Ник Кирьос, който миналата седмица спечели титлата във Вашингтон, а преди това достигна финала на Уимбълдън. Двамата си размениха първите два сета в тайбрек - 7-6(4), 6-7(5), но полякът доминираше в решаващата трета част, в която даде само един гейм на противника си.

По този начин 25-годишният Хуркач се класира за четвъртия си полуфинал на ниво Мастърс, а негов съперник там ще е финалистът от Ролан Гарос Каспер Рууд. Норвежецът разби Феликс Оже-Алиасим от Канада с 6-1, 6-2 и разочарова местната публика. Роденият в Монреал Оже-Алиасим не игра на ниво и допусна цели пет пробива в двубоя, продължил час и 15 минути.

В другия полуфинал ще спорят британецът Дан Еванс и испанецът Пабло Кареньо Буста. Еванс обърна Томи Пол за 1-6, 6-3, 6-4, докато Кареньо Буста победи Джак Дрейпър със 7-6(4), 6-1. /БГНЕС