Хуркач победи Медведев и го спря за завръщане на първото място

Полякът Хуберт Хуркач продължи успешно защитата на титлата си от Мастърса в Маями, след като победи световния номер 2 Даниил Медведев със 7-6(7), 6-3 в четвъртфинален сблъсък във Флорида. По този начин Медведев пропусна възможността да се завърне на първото място в световната ранглиста от понеделник, като за целта той трябваше да достигне полуфиналите в Маями.

Преди година Хуркач изненадващо триумфира в надпреварата, а сега вече той има десет поредни победи в турнира. Той успя да надделее в оспорван първи сет, който спечели с 9-7, а във втората част бе по-агресивен и точен, за да затвори мача след малко над два часа игра. "През целия мач не бях на най-доброто си ниво. Чувствам се замаян, уморен, след края на мача имах крампи, може би е от жегата, но такива неща се случват. Доволен съм от играта си в Маями, нещата вървят в правилната посока", коментира Медведев след поражението. Той ще има нови шансове да измести Новак Джокович от върха по време на клей сезона, където няма да защитава много точки.

За място на финала Хуркач ще спори с 18-годишния Карлос Алкарас, който продължи със страхотното си представяне в последните седмици и стигна втори пореден полуфинал на ниво Мастърс. Младият испанец надви Миомар Кецманович от Сърбия с 6-7(5), 6-3, 7-6(5) за два часа и 23 минути игра.

В другия полуфинал от мъжката схема шестият поставен Каспер Рууд ще се изправи срещу аржентинеца Франсиско Серундоло. /БГНЕС