Килията на Епщайн не е била наблюдавана през нощта на самоубийството му

Килията на Джефри Епщайн не е била редовно наблюдавана през нощта, за която се смята, че се е самоубил, заяви в неделя източник, запознат с разследването в затвора, където беше задържан милиардерът.

66-годишният Епщайн е бил в специална самостоятелна килия, когато е намерен мъртъв. Първоначално е имал съкилийник, но този човек е бил отстранен по неизвестни причини, информира Си Ен Ен.

Има протокол за затворниците, които са склонни към самоубийство да не бъдат оставени сами в килия, според източника.

Протоколът в рамките на Специалното звено за настаняване във федералния център за задържане е охраната да проверява затворниците на всеки 30 минути. Ако затворниците изглеждат заспали, охранителите по протокол трябва да се уверят, че са добре.

Ако охраната фалшифицира документи, в които се твърди, че са правили наблюдателни обиколки, а не са го направили, има шанс за наказателно преследване, каза източник, запознат с разследването.

Двамата пазачи, които са били дежурни по времето, когато Епщайн се е самоубил са полагали извънреден труд.

Все още няма официална експертиза на съдебния лекар за смъртта на Епщайн и ФБР продължава разследването си.

"Изключително много съжаляваме, че научаваме за смъртта на Джефри Епщайн", заявиха адвокатите на Епщайн в неделя. "Никой не трябва да умре в затвора. Не можем да потвърдим слуховете за причината за смъртта му и се доверяваме на това, че прокуратурата на САЩ и разследващите щателно ще проучат обстоятелствата на тази трагедия."

Епщайн беше в затвора от началото на юли, когато не с призна за виновен по обвинения в секс за трафик на непълнолетни момичета, някои от които са били на 14 години./БГНЕС