Кингс развалиха завръщането на ЛеБрон, Тейтъм избухна с 60 точки за Бостън

Суперзвездата на Ел Ей Лейкърс ЛеБрон Джеймс вкара 16 точки при завръщането си от най-дългия престой в лазарета в своята забележителна НБА кариера, но Сакраменто Кингс надви „езерняците“ със 110:106 в „Стейпълс Сентър“.

ЛеБрон (д) се отчете с 16 точки за 32 минути игра при завръщането си.

Джеймс, който пропусна 20 срещи заради навехнат глезен, финишира с осем борби и седем асистенции, но направи и пет грешки за 32 минути на паркета. „Не изпитвах проблеми. Това е добро начало. За първия ми мач от шест седмици насам се чувствах окей. Глезенът ми беше леко стегнат на моменти. Ставаше въпрос за различни движения и неща, които не бях правил. С течение на мачовете това ще продължи да се подобрява“, каза „Кралят“, който не бе играл от 20-и март насам.

Антъни Дейвис завърши с дабъл-дабъл – 22 точки и 11 борби. За победителите Тайрийс Халибъртън завърши с 23 точки и десет асистенции – още още шестима баскетболисти на „кралете“ приключиха с двуцифрен точков актив. Действащият шампион е в серия от шест загуби в последните си осем срещи в Лигата и заема пето място на Запад с баланс 36-27. Сакраменто е 12-и с 26-37. В следващите си мачове Лейкърс приемат Торонто Раптърс в неделя, докато Кингс гостуват на Далас Маверикс в същия ден.

Джейсън Тейтъм избухна с лично постижение от 60 точки при невероятния обрат на Бостън Селтикс срещу Сан Антонио Спърс от 32 точки изоставане за успех със 143:140 след продължения в „ТиДи Гардън“. Тейтъм изравни легендата на „келтите“ Лари Бърд за най-много точки в един мач в историята на организацията и е вторият най-млад баскетболист с 60 точки в историята на НБА след Девин Букър, който отбеляза 70 за Финикс Сънс срещу Бостън.

Тейтъм изравни Лари Бърд, а Бостън заличи пасив от 32 точки срещу Спърс.

Сюрреалистично е. Може би утре ще осъзная колко специално е това, което направих“, каза Тейтъм, чието предишно върхово постижение бе 53 точки срещу Минесота Тимбъруулвс на 9 април. За „шпорите“ ДеМар ДеРозан завърши с дабъл-дабъл – 30 точки и върхови в кариерата 14 асистенции, а тексасци са вече с баланс 31-31 на деветата позиция на Запад. Тимът приема Филаделфия 76-ърс в неделя, докато Селтикс, които са с баланс 34-30 на шестата позиция в Източната конференция, са домакини на Портланд Трейл Блейзърс в същата вечер.

Останалите резултати:

Филаделфия 76-ърс – Атланта Хоукс 126:104

Кливланд Кавалиърс – Вашингтон Уизардс 93:122

Бруклин Нетс – Портланд Трейл Блейзърс 109:128

Мемфис Гризлис – Орландо Меджик 92:75

Чикаго Булс – Милуоки Бъкс 98:108

Финикс Сънс – Юта Джаз 121:100. /БГНЕС