Кирьос продължава да лети с победа над Де Минор

Австралиецът Ник Кирьос продължи с отличните си изяви в последните седмици, след като разби сънародника си Алекс де Минор с 6-2, 6-3 в мач от третия кръг на Мастърса в Монреал. Кирьос, който достигна финала на Уимбълдън и след това спечели титлата във Вашингтон (АТП 500), победи световния номер 1 Даниил Медведев в предишния си мач, а тази нощ нямаше проблеми срещу намиращия се в добра форма Де Минор.

Кирьос имаше нужда от едва 64 минути за успеха, който му осигурява влизане в топ 30 на световната ранглиста от следващата седмица и съответно място сред поставените в Откритото първенство на САЩ, което започва на 29 август. "Това беше целта ми, за да не се налага да играя с някой от тенис боговете в първия кръг", коментира австралиецът. "Днес беше тежък мач, много беше заложено на карта, но съм доволен от представянето си. След победата над Медведев увереността ми е много висока", допълни той.

В четвъртфиналите Кирьос, който има 15 победи в последните си 16 мача, ще срещне поляка Хуберт Хуркач. Французинът Гаел Монфис напусна турнира с контузия, отказвайки се от двубоя си с британеца Джак Дрейпър при резултат 2-6, 2-0.

За четвъртфиналите в Монреал се класираха още Каспер Рууд, Феликс Оже-Алиасим, Дан Еванс, Томи Поли Пабло Кареньо Буста. /БГНЕС