Кирил Котев е новият технически директор на БФС

Кирил Котев е новият технически директор на Българския футболен съюз - позиция, на която той наследява новоизбрания президент на централата Георги Иванов. Котев ще бъде пряко отговорен за работата на всички национални отбори, на треньорската школа към БФС, както и за развитието на детско-юношеския и женския футбол у нас.


“Благодаря на президента на Българския футболен съюз г-н Георги Иванов за поканата да се присъединя към екипа му и да заема такава отговорна позиция. Всички заедно ще работим усилено за бъдещето на българския футбол”, заяви бившият защитник, който бе част от националния отбор на България на Евро 2004.

Кирил Котев е роден на 18 април 1982 г. в Пловдив. Като играч е двукратен шампион на България - през 2004 г. с Локомотив Пловдив и през 2008 г. с ЦСКА София. С “червените” печели и Купата на България през 2006 г., а през 2015 повтаря триумфа с екипа на Черно море. След края на активната си кариера натрупва солиден управленски опит като главен селекционер и спортен директор на ЦСКА 1948 в периода 2018-2024 г. През това време отборът влиза в елита, стига до бронзовите медали в първенството и играе финал за Купата на България. /БГНЕС