Кирил Милов: Посвещавам медала на всички българи!

Този медал искам да го посветя на абсолютно всички българи! Това заяви европейският шампион по борба от Будапеща при завръщането си в България, предаде репортер на БГНЕС. "Чувството е неописуемо! Бях последна среща от първенството и да чуем химна преди закриването, беше уникално. Когато стъпиш на стълбичката, разбираш, че всичкия този труд и лишения през годините са си заслужавали", каза още той.

Кирил Милов.

"Надявам съм да съм пример за младите. Пожелавам им да не се отказват от мечтите си и да ги преследват до край, защото един ден могат да станат реалност", продължи Милов. "В Будапеща станах втори на Световно, взех квота за Олимпийските игри. Имам чувството, че това е късметлийският ми град. Дълго чакана титла. Много труд много лишение, но се радвам, че успях. Сега ще съм двойно-по-мотивиран да тренирам и да постигам нови върхове", сподели борецът ни.

"Нямаше ги руснаците, но всички държави тренират, вдигат нивото и е много трудно. Радвам се, че не им отстъпваме и взехме толкова много медали. След финала благодарих на Господ и си казах: "Успях!", разкри Милов. Той беше попитан по-какъв начин се е отразил на отбора фактът, че не са взимали заплати, заради липсата на сключен договор с министерството: "Доста беше трудно, защото в съвременния свят без пари не става. Мобилизирахме се. Трябва да благодаря на г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев, които ни помагат по всякакъв начин", завърши европейският ни шампион. /БГНЕС