Кирил Петков: Българската позиция защитава изцяло националния ни интерес

Българската позиция защитава изцяло националния ни интерес. Това каза премиерът Кирил Петков в началото на заседанието на МС, предаде репортер на БГНЕС.

За днешния Министерски съвет имаме няколко важни точки, но може би най-важната ще бъде докладът на министъра на отбраната. „Той ще ни информира в детайли за ситуацията в напрежението НАТО-Руската федерация, както и ще представи част от заключенията, които вчера решихме на Съвета по сигурност”, каза премиерът.

„Искам да благодаря на министъра на отбраната, че вчера след заседанието в такъв бърз порядък предлага такъв детайлен и ясен доклад за българската позиция, която защитава изцяло националния ни интерес”, каза Кирил Петков.

Той благодари на всички министри, които са участвали в срещата с Република Северна Македония. „Прогресът, който беше постигнат беше осезаем с ясни резултати и по съвсем различен и конструктивен тон се проведе това, което е било в минали години. Оттук нататък общата ни работа ще доведе надявам се и до добросъседството, което всички ние вярваме, че трябва да се случи”, каза Петков. /БГНЕС