Кирил Петков: Борисов чете доклада на АДФИ като дявола евангелието

Бойко Борисов чете доклада на АДФИ като дявола евангелието. Този доклад очертава доста сериозни проблеми с цялото строителство на „Хемус”.

Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков, след като в рамките на днешния ден дойде ново противопоставяне между правителството и лидера на ГЕРБ, според който пряко подчинената на Асен Василев агенция не е открила никакви нарушения при търговете за строителство на АМ „Хемус“, въпреки всички обвинения на служебните правителства и правителството на Петков.

В доклада, на 19-та страница много добре се казва, че ценообразуването е много надвишено и че законът за обществените поръчки е нарушен, каза още Петков пред бТВ.

Смених мебелите в Министерски съвет, защото тук изглеждаше като един нощен бар. Тези лидери вкарваха страх в техните депутати. За съжаление ще загубим няколко месеца докато стигнем до независимите 121 народни представители, заяви премиерът в оставка, отричайки всички твърдения за опити за купуване на депутати.

Борисов, Трифонов и Пеевски не могат да разберат, че човек може да има влияние чрез кауза. Нашата битка ще бъде години и тя изисква хора, които наистина вярват в промяната в България, каза още Кирил Петков. Той бе категоричен, че ПП няма да пречупи принципите си и няма да вкара задкулисието отново.

Не може да разчитаме на нито един депутат, който в 5 часа следобед ще тича при г-н Борисов и ще го пита за неговото мнение. Появиха се много политически брокери. Ние търсим само съмишленици, смята Кирил Петков. Той даде заявка, че след следващите избори в парламента няма да има технократски депутати.

Това, че не успяхме да достигнем до 121 депутати е най-голямото доказателство, че не сме правили никаква търговия, каза още той.

Поставям си оценка 5 за справяне в кризата, каза министър-председателят в оставка и добави: Да, в магазина е по-скъпо, да, неприятно е. но ако ние бяхме дали 8 млрд. в ръцете на фирми, а не на пенсионерите, на младите семейства, щеше да бъде много по-страшно.

Газът, който ще потече по гръцката връзка е три пъти по-евтин от този на „Газпром”. По „Турски поток” нито една газова молекула няма да тече. Това, че успяхме за 6 месеца да довършим гръцката връзка беше безпрецедентен успех. За съжаление, политическата криза ни прави не добри преговарящи, но постигнатото е доста добро, коментира още Петков.

През зимата газ ще има, категоричен бе Кирил Петков, независимо кой ще управлява.

По думите му Северна Македония е била като мъгла за отвличане на внимание.

Докато се опитваха да вземат едни средства в АПИ и в „Автомагистрали”, за да отвличат обществото внимание. Френското предложение беше безпрецедентно добро. Северна Македония, ако иска да се развива, европейският път е единствен. Мисля, че крайният ефект на българската дипломация е оценка 5.50, заяви още Петков. /БГНЕС