Кирил Петков: Да се тестваме за наркотици

Аз съм абсолютно „за” депутатите и министрите да се тестват за наркотици, заяви министър-председателят Кирил Петков в отговор на въпрос на БГНЕС.

Петков е в Пловдив за учредяването на "Продължаваме промяната" като партия. Самият той е единият съпредседател на партията, а Асен Василев е другият.

Министър-председателят коментира темата РС Македония и изказването от по-рано днес на външния министър Теодора Генчовска, че има различия в позициите на МВнР и външнополитическия екип на премиера.

Има само една политика и тя е политиката на България, тя трябва единствено да минава през институцията Парламент. Не само управляващите, и опозицията трябва да се обединим, заяви Кирил Петков и добави:
Никой няма да може да прокара каквато и да е позиция, която не минава през българския парламент.
Трябва да имаме общо единство за РС Македония, посочи Петков.

Запитан дали „Продължаваме промяната” ще се яви на бъдещите местни избори със сови кандидат-кметове, Кирил Петков каза:
Надявам се на много кандидати на ПП на следващите местни избори. Гражданите най-много усещат политиките на местно ниво.
Кирил Петков не даде ясен отговор на въпроса на БГНЕС дали ще призове министри, заместник-министри и депутати да се откажат от двойното гражданство.
Запитан за ареста на бившия премиер Бойко Борисов и решение на съда да го обяви за незаконен, Петков каза: Вярваме, че арестът беше в рамките на закона и ще има обжалване на втора инстанция.
Всички неща, които са се случвали в миналото, трябва да излязат наяве, заяви Кирил Петков.

Относно избора на гуверньор на БНБ Петков подчерта, че България заслужава да сме обединени.
Бих посъветвал нашите коалиционни партньори да направим крачка назад за обща кандидатура, добави премиерът.

Премиерът коментира и довелият до бурни реакции видеоклип на министъра на културата Атанас Атанас и бе попитан дали ще поиска оставката му.
Случват се грешки. Факт е, че Атанас Атанасов е вкарал сърцето и душата си да работи за културата, да, няма много опит, каза Петков. /БГНЕС