Кирил Петков: Допълваме енергийните помощи с 860 млн. лева

Допълваме енергийните помощи с 860 млн. лева, съобщи министър-председателят Кирил Петков на брифинг след последното за годината заседание на Министерски съвет, предаде репортер на БГНЕС.

Очакваме до 2-3 седмици следващата ковид вълна. Имаме 3 седмици, в които да увеличим ваксинацията максимално, особено за възрастното население. Това е единственият начин да предотвратим наплива в болниците и затварянето на училищата, заяви Петков.

Той съобщи, че 75 лева са гласувани за всички пенсионери, които ще се ваксинират от 1 януари 2022 г., за всички, които вече са ваксинирани и за всички, които ще си поставят бустерна доза. Ще намалим срока между втора и трета доза, каза още Петков.

От думите му стана ясно, че добавката за ваксинация ще е около 100 млн. лв.

Финансираме допълнителни 120 млн. лева за продължаване на мярката 60/40 в параметрите, които са в момента, за да може да поддържаме заетостта. Очакваме да подкрепим 80 хиляди работещи в следващите месеци, каза Кирил Петков.

Допълнително 750 млн. лв. вкарваме, така че да няма намаление на пенсиите, съобщи още Кирил Петков, визирайки 60 лв. добавка. /БГНЕС