Кирил Петков кани на разговор фирмите с големи кредити от ББР

Служебният министър на икономиката Кирил Петков отправи покана за среща-разговор днес с представители на 8-те фирми, получили големи кредити от Българската банка за развитие (ББР), предаде репортер на БГНЕС.

Поканата е адресирана до: Слънчев ден АД, Благоевград - БТ АД и Роудуей кънстракшън АД, получили над 140 млн. лв.; Маркет инвестмънт АД (Техномаркет) и Интернешънъл инвестмънтс ЕАД, чиито кредити са с размер над 115 млн. лв.; Параходство БМФ АД, Транспект АД и Инса Ойл ЕООД, получили държавно финансиране над 60 млн. лв. Срещата ще бъде излъчвана на живо в социалните мрежи, а след това министър Петков ще обобщи основните акценти от нея.

Такъв разговор трябваше да се проведе и с двамата надзорници на банката Митко Симеонов и Велина Бурска, които не се явиха, а след това министър Петков обяви, че ще предложи те да бъдат уволнени от ББР. Служебният министър на икономиката съобщи още, че ще се предприемат и действия за въвеждане на ограничения в раздаваните кредити, за които ще има лимит от 5 млн. лева./БГНЕС