Кирил Петков: Надявам се със Зеленски да работим ползотворно за Европа

„България може да бъде стабилен партньор, може да се разчита на нас, и едновременно с това президентът да покаже, че ние сме значим фактор в Европа". Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков, предаде репортер на БГНЕС.


„Ние се познаваме със Зеленски от нашата среща в Киев, и съм щастлив да го видя отново. Мисля че имаме много добри отношения, и се надявам ползотворно да работим за Европа, за мира в Украйна", каза още Кирил Петков.

„Това, което се вижда ясноq е, че има мнозинство в НС, и че България застава зад Украйна. Ние не сме на периферията, не сме троянския кон, напротив – ние сме значим партньор, на който Украйна разчита", каза още Петков. „Всяка една от парламентарните групи ще има среща със Зеленски, и се надявам точно това мнозинство на проевропейски сили да даде правилният облик на България пред него. По никакъв начин никакви български граждани няма да се изпращат в Украйна за каквото и да било, така че не вярвайте", подчерта още съпредседателят на ПП.

Петков обясни, че не може да се наеме да каже точни локации къде ще бъде президентът на Украйна. „Той е човек, който е застрашен, така че всякаква информация за мястото, в което е той, излиза от МС, и това трябва да е координирано със службите за сигурност. Организацията на това събитие не съм я правил аз, предполагам че има партии, които не искат да го видят", каза още той.

И завърши с думите, че референдумът на "Възраждане" за запазване на лева е незаконен. /БГНЕС