Кирил Петков: Най-накрая България ще оказва помощ в рамките на "златния час"

Днес, в оперативното заседание на МС, ще обсъдим в детайли програмата за общините и финансиране на общински проекти, където 426 млн. ще бъдат раздадени на 194 общини, повлиявайки 5.9 млн. граждани. Когато средствата се изразходват прозрачно много български граждани могат да усетят положителния ефект от тях.

С този анонс премиерът в оставка Кирил Петков откри редовното заседание на Министерски съвет, предаде репортер на БГНЕС.

Днес създаваме дружеството, което ще може да извършва медицинска помощ по въздух. България най-накрая ще има спешна медицинска помощ, която ще може да помага на хората в нужда в т.нар. „златен час”, съобщи още Петков.

БГНЕС припомня, че във вторник, Министерството на здравеопазването обяви обществена поръчка за близо 163 млн. лева за закупуване на 6 медицински хеликоптера, които трябва да бъдат доставени до 2026 година.

МЗ обяви обществена поръчка за закупуване на 6 медицински хеликоптера

Поздравявам вицепремиера Константинова и министъра на туризма, че средствата за хотелиери, ще бъдат изплатени. Днес ще се приеме 80 млн. да бъдат платени от европейски средства за украинските средства, съобщи още Кирил Петков.

Хотелиери протестират заради неизплатени суми за украинските бежанци

Петков коментира и направената вчера изненадваща проверка на ТЕЦ „Брикел” в Гълъбово.

Потресоха ни нещата, които установихме. Не мога да повярвам, че хора работят при тези условия, посочи още Петков и съобщи, че дори на част от проверяващите им прилошало. Петков припомни, че отчетеният серен диоксид е бил над 15 пъти по-високо от нормите. /БГНЕС

При изненадваща проверка: Петков установи нарушения в ТЕЦ „Брикел“