Кирил Петков отиде пред протестиращите

Партия "Възраждане" протестира днес в центъра на София срещу зеления сертификат. Премиерът Кирил Петков отиде при протестиращите и попита хората дали друг път са виждали министър-председател на площада сред недоволните. Те му отвърнаха с викове "оставка", предаде репортер на БГНЕС.

Привържениците на партията настояват за отпадане действието на зеления сертификат още днес.

Стига сме се делили на сто различни парчета. Ако искаме да имаме силна държава, трябва да работим заедно, каза Кирил Петков пред протестиращите, които не му оставяха възможността да се изкаже и докато говореше, скандираха „оставка” и го заглушаваха.

Тогава той ги попита дали друг път са виждали министър-председател на протест и ги посъветва, че ако искат да има промяна в страната, трябва да има солидарност.

Аз съм тук да чуя вашето мнение, другият вариант беше да стоя горе и да гледам през прозореца, каза Петков, сочейки към сградата на Министерски съвет.

Искам да ви покажа, че не ме е страх да говоря с народа. 12 години са ви крали, ако не работим заедно, нямаме никакъв шанс, каза още министър-председателят пред събралите се няколко десетки привърженици на „Възраждане” в т.нар. "триъгълник на властта".

От своя страна лидерът на партията Костадин Костадинов призова хората: Не носете тези маски! Ако ние не се съобразяваме, ще накараме те да се съобразяват с нас. /БГНЕС