Кирил Петков за боя с "Възраждане": Има атаки срещу парламентарната република

“В последните дни са налице атаки срещу парламентарната република. "В момента, в който те излязат на трибуната, ще ги унищожим до крак, ще организираме преврат" - това са думи на "Възраждане". Нека да е ясно - България е парламентарна република, европейска и демократична страна. Ние ще бъдем гарант, че тези аспекти на България ще останат независимо от предизвикателствата и ще работим, за да имаме работещо правителство”. Това заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков, предаде репортер на БГНЕС.


След съпредседателя на ПП думата взе Явор Божанков, който каза, че ще се работи за кабинет, и той ще предприеме стъпки за членството ни в Шенген и Еврозоната. “Имаме ясна визия за бюджета, ясни стъпки за ПВУ, и амбициозната цел да стигнем до дълбока съдебна реформа на конституционно ниво. Подкрепата за този кабинет ще предопредели кой от коя страна на историята застава. Колкото и да не им се иска, агресията е обречена на провал, интересите на Кремъл завършват там, където започва свободният свят”, подчерта още Явор Божанков.

“Знам колко е важно да има правителство, което ще заведе България напред, където много хора не искат тя да бъде - а именно да е демократична, европейска република”. С тези думи Петков коментира думите на президента Румен Радев от Молдова, който днес каза, че "целувката между Борисов и Петков поражда отвращение"./БГНЕС