Кирстен Дънст искала да участвам в "Спайдър-Мен: Няма път към дома"

В много отношения "Спайдър-Мен: Няма път към дома" беше любовно писмо към предишните филми за Спайдърмен.


Тоби Магуайър и Андрю Гарфийлд се завърнаха, за да се присъединят към Том Холанд на екрана. И завръщането не се ограничаваше само до Питър Паркър; Алфред Молина. Уилем Дафо и Джейми Фокс също се завърнаха, за да повторят ролите си на злодеи от предишни филми за Спайди.

Но едно голямо име, което не се включи в хита на MCU от 2021 г., беше Кирстен Дънст, която се прочу с ролята на Ем Джей в трилогията за Спайдърмен на Сам Рейми, участвайки заедно с Магуайър и в трите филма. И това не е защото тя не е била съгласна.

Дънст разкри, че с удоволствие щеше да се превъплъти в образа на героинята - ако някой я беше попитал.

"Не, не. Но със сигурност щях да го направя", каза Дънст в отговор на въпроса дали някой я е помолил да се появи в "Няма път към дома".

Актрисата не е гледала продукцията, така че не е сигурна как би се справила с динамиката на Ем Джей/Питър Паркър с нея и Магуайър, но има смътна идея как би искала да се върне към тези отношения.

"Би било забавно да кажем: ОК, нека вземем Тоби [Магуайър] и мен и да го направим по странен "инди" начин, където правим различен вид филм за супергерои", каза тя пред изданието. "Както направиха филма "Хроника". Това би могло да бъде страхотно."

Филмът "Хроника" излезе през 2012 г. и предложи уникален поглед към жанра на супергероите точно в момента, в който MCU се разрастваше. Трилърът, в който Дейн ДеХаан, Алекс Ръсел и Майкъл Б. Джордан играят трима гимназисти, които изведнъж получават суперсили, събра впечатляващите 126 млн. долара в световен мащаб при ограничен бюджет от 15 млн. долара.

В последно време Дънст е освежаващо честна, когато става въпрос за участието ѝ във филми за супергерои, като наред с други неща споделя колко " мизерно" е било заснемането на легендарната целувка с Магуайър в "Спайдърмен" от 2002 г. Все пак Дънст спомена за известна „чистота“, която е свързана със създаването на филм за супергерой в началото на века.

"Мисля, че беше по-невинно", казва тя. "Сам Рейми беше нещо като култов режисьор, така че имах чувството, че правим независим филм, маскиран като филм за супергерой", обясни актрисата. /БГНЕС