Кирьос се оттегли от Ролан Гарос за втора поредна година

Кирьос отново влезе в светлината на прожекторите, след като се оттегли от Ролан Гарос само два дни преди началото на надпреварата в Париж.

„Лошото момче на тениса“ Ник Кирьос се оттегли от втория за годината турнир от Големия шлем Ролан Гарос, само няколко дни, след като определи надпреварата за „гадна и разочароваща“. Организатори в Париж потвърдиха оттеглянето на австралиеца, като той ще бъде заменен от „щастлив губещ“ от квалификациите. 24-годишният тенисист трябваше по програма да се изправи срещу британеца Камерън Нори в първи кръг. БГНЕС припомня, че миналата седмица Кирьос бе дисквалифициран по време на турнира от сериите Мастърс 1000 в Рим и се отправи директно към Лондон, за да тренира с Анди Мъри на Уимбълдън.

„Мисля, че това е най-добрият турнир в света, погледнете тази перфектна зелена настилка“, написа той в своя Инстаграм на фона на снимка сред тревните кортове. „Отървете се от клея, хора. Кой обича клея? Тази настилка е ужасна. Ролан Гарос е гаден и разочароващ, при това изключително много“, допълни той. Кирьос се оттегли от надпреварата и през изминалата година и никога не е достигал до втората седмица в Париж. /БГНЕС