Китай доминира на автомобилното изложение в Мюнхен

Германските автомобилни производители изостават в световната надпревара за производство на повече електрически превозни средства, тъй като китайската автомобилна индустрия бързо се разраства.


На I.A.A. Mobility, масивно автомобилно изложение в Мюнхен, новаците от Китай откраднаха шоуто тази седмица, в несигурен момент за германската автомобилна индустрия. През юни производството се сви с 3,5% в сравнение с предходния месец, което натежа върху цялостното индустриално производство в страната. Общият ръст обаче е без промяна от април до юни, съобщи Ню Йорк Таймс.


Затрудненията обхващат не само производителите на автомобили. Икономическото производство в Германия е в стагнация, натежало от високите цени на енергията и суровините, което е дълготраен ефект от нахлуването на Русия в Украйна през миналата година.


"Мисля, че европейците просто са доста уплашени от това как китайците ще се представят в Европа", каза Матиас Шмидт, независим анализатор на пазара на електромобили, базиран в Берлин.

Международното автомобилно изложение в Германия IAA MOBILITY 2023 се провежда в Мюнхен от 05 до 10 септември 2023 г. На IAA 2023 ще бъдат представени многобройни световни премиери и ще бъде поставен специален акцент върху електрическата мобилност и цифровизацията. /БГНЕС