Кийгън пред завръщане в Нюкасъл

Кевин Кийгън е пред сензационно заввръщане в Нюкасъл, когато бъде завършено закупуването на клуба от страна на саудитски инвеститори, съобщава Daily Mail.

Кийгън е една от най-обичаните фигури в Нюкасъл сред периодите му като играч и мениджър на клуба.

Мъжът, идолизиран като „Месията“ от „Туун Арми“ ще бъде поканен в ролята на посланик, когато закупуването, на стойност 300 млн. паунда, бъде финализирано. Това може да се случи още в следващите десет дни, добавя още изданието. Към днешна дата клубът не е питан относно допълнителни подробности по случая. Според информациите, новите собственици искат да генерират добро настроение към себе си от привържениците и завръщането на Кийгън е сред основите им приоритети. 69-годишният Кийгън е обичана фигура от верните фенове на „свраките“, както заради изявите си като играч, така и заради тези като мениджър на клуба. Той обеща преди никога да не стъпи на „Сейнт Джеймсис Парк“, след като определи управлението на Майк Ашли като „саморазрушаваща се империя“, след като вторият му престой начело на Нюкасъл приключи с горчив привкус преди 12 години. Кийгън ще обедини сили и с Тери Макдърмот, който е още един в списъка с бивши играчи на клуба, с когото от новите собственици ще искат да изградят добри взаимоотношения. Дуото няма да има пряко влияние върху отбора, но името, заедно с отличните медийни и лични качества на Кийгън, го правят ключов за промотирането на Нюкасъл в глобален мащаб.

Феновете на Нюкасъл неведнъж през годините изразяваха недоволството си от собственика на клуба Майк Ашли.

Кийгън бе боготворен от привържениците на „свраките“ като играч, а впоследствие и като мениджър. Той подписа със звезди като Лес Фърдинанд, Давид Жинола, Робърт Лий, Анди Коул и Питър Биърдсли – счупвайки трансферния рекорд в света по онова време с 15-те млн. паунда за привличането на Алан Шиърър. Определяни тогава като „Entertainers“, Нюкасъл бе близо до спечелването на титлата в най-вълнуващите години в историята на клуба, като с новите собственици ще се опита отново да бъде сред елита на Висшата лига. /БГНЕС