Клане в София, разстрел в Пловдив

Три брутални убийства станаха днес в двата най-големи български града. Мъж беше смъртоносно намушкан с нож в София, а в Пловдив застреляха баща и син.

https://youtu.be/h_NG9BM2WZc

Тежкото криминално престъпление в София е извършено в Борисовата градина, около 15 часа. Извършителят е 33-годишен мъж, а жертвата – 48-годишен. И двамата са водили скитнически начин на живот и не са с адресни регистрации, нито родом от столицата.

Жертвата беше открита със забит нож в устата пред входа на спортния комплекс „Спортна София”. Екипът на Спешна помощ, отзовал се на сигнала в рамките на пет минути, само констатирал смъртта на мъжа.

В района, при опит да напусне местопроизшествието, е задържан е извършителят – по-млад мъж, на 33 години.

Екип на БГНЕС го видя легнал на земята със закопчани с белезници ръце на гърба.

Пристигналият на мястото на престъплението шеф на СДВР Георги Хаджиев съобщи, че на извършителя ще му бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза.

Снимка от мястото на тежкото престъпление в София. БГНЕС/ЛЮБОМИР СПИРОВ

Разстрелът в Пловдив се е случил в днешния следобед. Жертвите са баща на 52 години и синът му на 32 години. Задържаният заподозрян е 45-годишен мъж.

Убийството е извършено в стопанска постройка на пловдивската улица „Борба”. Разследващите са открили и огнестрелното оръжие, с което е извършено престъплението.

Води се разследване и оглед на местопрестъплението, а Апелативна прокуратура-Пловдив е образувала досъдебно производство за умишлено убийство. /БГНЕС

-----------------------------------------------------------------

БГНЕС припомня, че Борисовата градина не за първи път е място на тежко криминално престъпление. През 2015 година там беше убит 16-годишния Георги Игнатов. Процесът за убийството му срещу единственият обвинен Йоан Матев все още върви в Градския съд на София.

През юли 2011 година пак в Борисовата градина Николай Русинов, познат като Чеци, уби Яна Кръстева. Той излежава двадесетгодишна осъдителна присъда.