Клаудия Шифър: Социалните медии промениха модата

Клаудия Шифър смята, че инфлуенсърите са внесли разнообразие в модната индустрия, защото сега индивидуалността се "защитава" по безпрецедентен начин.

51-годишният супермодел каза пред списание Black Book: "Мисля, че индустрията в основата си е същата, но тя се е разраснала отвъд най-смелите ми представи. Има повече колекции, марки, темпото е по-бързо, а социалните медии оказаха огромно влияние за това. Откакто се появиха социалните медии, модата стана свидетел на голяма промяна. Това, което е интересно да се види, е възходът и издигането на инфлуенсърите. Днес има толкова много таланти, които са различни по раса, възраст и по размери на дрехите. Индивидуалността, личният стил и изразяването на мнение се насърчават както никога досега. Непрофесионалните модели се превърнаха в жизненоважен източник на вдъхновение за своите връстници, както и за дизайнерите".

Клаудия вярва, че моделите имат повече възможности от всякога: "И сега моделите имат право на глас - те са истински енциклопедисти, които навлизат в области като активизъм, устойчиво живеене, моден дизайн, технологии, благосъстояние, актьорско майсторство... и могат да се радват на многостранни кариери. Мисля, че супермоделите направиха общия шаблон".

Русата красавица посъветва начинаещите модели винаги да се доверяват на инстинктите си и да бъдат професионалисти.

"Знайте какво искате и къде искате да бъдете. Направете си дългосрочен план и никога не се отказвайте! Отнасяйте се с всички така, както бихте искали да се отнасят с вас, и не се страхувайте да правите грешки - стига да се учите от тях, всичко ще бъде наред"./БГНЕС