Клайстерс се завръща отново в тениса след седемгодишно отсъствие

Четирикратната шампионка в турнирите от Големия шлем Ким Клайстерс планира да се завърне към WTA през 2020 след седемгодишно отсъствие, обяви самата 36-годишна белгийка.

Клайстерс ще се завърне в тениса повторно, след като първо се отказа през 2007, а впоследствие през 2012.

Завръщането на Клайстерс на корта ще бъде второ за тенисистката след първото й отказване от спорта през 2007. „Не мисля, че има какво да доказвам“, сподели тя на WTA Insider Podcast. „Правя го заради предизвикателството. Любовта към спорта, очевидно, е още там. Но въпросът е дали съм способна да достигна ниво, което отговаря на един от най-добрите женски спортове в света. Искам да предизвикам себе си и отново да бъда силна. Това е моят маратон“, добави тя. Два дни, след като спечели дебютния си турнир от Големия шлем на Ю Ес Оупън през 2005, страдащата от контузии Клайстерс реши да прекрати кариерата си на 23-годишна възраст, за да създаде семейство, само за да се завърне две години по-късно и отново да триумфира в Ню Йорк като непоставена тенисистка в едва третия й турнир след завръщането. Клайстерс защити титлата си на Флъшинг Медоус следващата година и впоследствие стана шампионка на Аустрелиън Оупън през 2011, като стана и номер 1 в света за първи път след 2006. С 41 титли на сметката си, Клайстерс отново окачи ракетата след Ю Ес Оупън през 2012 и от тогава насам е тенис коментатор.

Белгийката сподели, че е обмисляла завръщане в тура през последните две години. „Чувствам, че сякаш имах повече енергия през последните шест месеца и повече отколкото в последните две години, защото се грижа по-добре за себе си. Дори да не успея, този цялостен процес е безценен за мен – да се завърна към добър и рутинен начин на живот“, завърши тя. /БГНЕС

Категории: