Клей Томпсън: Предстои ни най-тежкият мач за годината

"Много е трудно да затвориш дадена серия. Те са много добър отбор и сме наясно, че ще играят с елемент на отчаяние. За да се противопоставим на това и да го надвием, ще изисква повече усилия, отколкото в който и да е мач през годината", заяви гардът на Голдън Стейт Уориърс Клей Томпсън преди гостуването на Бостън Селтикс в мач номер 6 от финалите на НБА.

Стеф Къри и трофеят от US Open

Уориърс водят в серията с 3-2 и имат шанс да стигнат до четвърта титла в рамките на осем години с победа в "Ти Ди Гардън", но домакините са решени да стигнат до седми мач. "Очакваме с нетърпение това предизвикателство. Трябва да го приемем, няма друг начин. Последен мач в нашата зала, който трябва да олицетвори целия ни сезон", каза Джейлън Браун от Бостън. "Ще дадем всичко от себе си, не сме притеснени. Не се страхуваме от Голдън Стейт Уориърс. Искаме да излезем на корта и да покажем най-добрия баскетбол, на който сме способни", допълни той.

Селтикс изоставаха с 2-3 в полуфиналната си серия на Изток срещу Милуоки Бъкс и играха седми мач във финалите срещу Маями, като спечелиха и трите мача, в които бяха опрени до стената. "Вече сме свикнали с тази ситуация, тя е част от природата ни. Просто още един труден мач. Наясно сме, че когато се изправяме срещу велики баскетболисти, нямаме право на много грешки. Вярваме в себе си, ще оставим всичко на паркета", коментира избраният за защитник на годината Маркъс Смарт.

По време на своята тренировка в "Ти Ди Гардън" вчера двата тима успяха да се докоснат и до трофея от мейджър голф турнира US Open, който започва тази вечер в Бруклайн, градче в покрайнините на Бостън.

Шестият мач между Голдън Стейт и Бостън започва в 3:00 часа сутринта българско време в петък. /БГНЕС