Клипърс намалиха изоставането си от Финикс

Пол Джордж поведе Ел Ей Клипърс към първи успех във финалната серия на Западната конференция срещу Финикс Сънс със 106:92 в „Стейпълс Сентър“.

Джордж остана близо до трипъл-дабъл при победата над Сънс.

Гардът завърши с 27 точки, 15 борби и осем асистенции, изигравайки 43 минути при победата, която прекъсна серията на съперника от девет поредни успеха в плейофите и намали изоставането на „ножиците“ на 1-2 победи. Клипърс, които отново бяха без голямата си звезда Кауай Ленърд, който продължава да лекува контузия на коляното, разчитаха на Джордж и той не ги разочарова.

В предишния двубой той пропусна два ключови изстрела от наказателната линия в края на срещата, загубена след кош на Деандре Ейтън в самия край на редовното време. Този път гардът на Ел Ей приключи с 6/7 от фауллинията. Реджи Джаксън добави 23 точки за възпитаниците на Тайрон Лу, а Ивица Зубац се отчете с дабъл-дабъл – 15 пункта и 16 борби.

За „слънцата“ Девин Букър приключи с едва 15 точки при стрелба от игра 5/21. Най-резултатен бе Ейтън с 18 пункта, а завърналият се в игра Крис Пол се отчете с дабъл-дабъл – 15 точки и 12 асистенции, но бе едва 5/19 от полето. Гардът се завърна в игра, след като попадна в коронавирусния протокол и бе играл за последно на 16 юни. Камерън Пейн пък напусна паркета с травма на глезена.

Мач номер 4 във финалната серия на Запад е в събота вечер отново в „Стейпълс Сентър“. /БГНЕС