Ел Ей Клипърс остана в играта след победа в Оукланд

Ел Ей Клипърс намали изоставането от Голдън Стейт Уориърс в четвъртфиналите на Запад на 2:3.

Отборът на Ел Ей Клипърс избегна елиминирането в плейофите на Националната баскетболна асоциация, след като победи Голдън Стейт Уориърс със 129:121 като гост. Клипърс бяха изправени до стената, тъй като изоставаха с 1:3 преди двубоя тази нощ, но успяха да изненадат шампионите и да вземат втори мач в Оукланд.

След разменено преимущество в първата част, гостите започнаха да трупат преднина в средата на втората и се оттеглиха на почивката с осем точки аванс. Преднината на Клипърс достигна 15 точки в средата на третата четвъртина, но Уориърс не се отказаха и се върнаха в мача, като успяха да излязат с точка напред две минути и 40 секунди преди края. Това обаче не сломи възпитаниците на Док Ривърс, които завършиха мача много силно и стигнаха до успех с осем точки разлика.

Над всички за победителите бе Лу Уилямс, който реализира 33 точки, 10 асистенции и 4 борби, въпреки че остана извън стартовата петица. Монтрезъл Харъл добави 24 точки от пейката, Данило Галинари завърши с 26 точки и 7 борби. За Голдън Стейт страхотен мач изнесе Кевин Дюрант с 45 точки, 6 борби, 6 асистенции и 2 откраднати топки, а Стеф Къри и Клей Томпсън вкараха общо 46 точки. Нито един друг баскетболист на шампионите обаче не мина границата от седем точки.

Мач номер 6 от четвъртфиналната серия на Западната конференция е след два дена в Лос Анджелис.

Отборът на Хюстън Рокетс се класира за полуфиналите на Запад, след като победи Юта Джаз със 100:93 у дома и затвори серията с 4:1. /БГНЕС