Ключът към Прищина беше връчен на Рита Ора

Кметът на Прищина, Перпарим Рама, връчи ключа на столицата на световноизвестната косовска певица, съобщи "Албениън пост".


"От името на столицата ви връчваме "Ключа на града", за специалните емоции и топлите чувства, които ни давате и за достойното представяне на страната ни в световен план", написа Рама във Facebook. "Прищина ви посреща с отворено сърце както днес, така и винаги".

Същевременно британският посланик в Косово Никълъс Абът се почувства много удовлетворен от присъствието си на срещата на известната косовска звезда Рита Ора с градоначалника на Прищина Перпарим Рама. "За мен беше удоволствие да присъствам на срещата между кмета Рама и г-жа Рита Ора, придружена от нейния съпруг Тайка Уайтити, и да бъда сред тях, докато ключа на града бива връчен", написа той в платформата X.

Освен с Рама, Ора се срещна и с министър-председателя на Косово Албин Курти на 26 ноември.

Според премиера, Рита Ора е достигнала най-високите върхове на успеха и признанието по света, като винаги е почитала корените и културата в родината си.

"Успехите на Рита насочиха погледите на света към нашата страна", отбеляза Османи. Президентът на Косово Вьоса Османи публикува снимки от приема, който организира за музикалната суперзвезда Рита Ора, и добави, че нейните успехи са насочили погледите на света към Косово.

"Успехите на Рита отправиха погледите на света към нашата малка страна и оттогава тя се изкачва все по-нагоре и по-нагоре по музикалните сцени по целия свят", написа Османи във Facebook.

"Тази вечер, в навечерието на "Деня на знамето", заедно с приятели и някои от най-успешните артисти от Косово, отпразнувахме безбройните световни постижения на Рита Ора и албанците навсякъде по света, като си пожелахме техните постижения да продължат да служат за вдъхновение на новите поколения". /БГНЕС