Клоп: Джерард със сигурност ще води един ден Ливърпул

Юрген Клоп заяви, че Стивън Джерард „със сигурност“ ще води един ден Ливърпул. Легендата на мърсисайдци се завръща на „Анфийлд“ в събота следобед като мениджър на Астън Вила.

Джерард изигра 710 мача за „червените“ и спечели веднъж Шампионската лига, два пъти ФА Къп, три пъти Купата на Лигата и веднъж Купата на УЕФА по време на 17-годишната си кариера в клуба. В събота той ще се изправи срещу мърсисайдци като наставник на противников отбор за първи път. Клоп, който осигури на Джерард първата треньорска професия в академията на Ливърпул, вярва, че 41-годишният специалист ще бъде един ден на неговото място.

Юрген Клоп.

Запитан относно това дали Джерард ще води Ливърпул в бъдеще, Клоп бе категоричен: „Да, абсолютно смятам, че ще бъде. Единственият проблем е кога е правилният момент за това? Видяхме какво стана с Франк Лампард по време на неговия престой начело на Челси, историята бе подобна. Стиви се справя много добре в момента, защото е много млад за мениджър, така че кога е правилният момент за него да застане начело? Не става въпрос за това, че не може да върши работата, а колко дълго иска да я върши. Но, да, определено смятам, че ще се случи и е хубаво за всички“, започна той.

„Не знам какво трябва да направиш, за да станеш мениджър на Ливърпул. Хората казват, че трябва да печелиш трофеи, но не съм сигурен за това. Мисля, че е по-важно да печелиш трофеи, когато си тук. Не трябва да печелиш трофеи в миналото и тези глупости за това да си доказан победител. Можеш да спечелиш трофеи в миналото, но никога повече да не вдигнеш отново купа. Всичко, което е свършил до момента Стиви изглежда добре и той върви абсолютно в правилната посока. Не мога да видя сценарий, в който аз ще бъда въвлечен в това решение, ако трябва да съм честен, но кой знае какво ще донесе бъдещето? Ще видим“, допълни германският треньор.

От своя страна, Стивън Джерард настоя, че фокусът му е изцяло върху Астън Вила, подготвяйки се за завръщане на „Анфийлд“. Бирмингамци гостуват на Ливърпул в събота, 11 декември, от 17:00 часа българско време.

Джерард прекара 17 сезона в редиците на мърсисайдци като играч. След това той пое юношите на „червените“, преди да застане начело на Рейнджърс в Шотландия, където стана шампион на страната и прекъсна хегемонията на Селтик. Гостуването на „Анфийлд“ в събота следобед се очертава най-сериозният тест за Джерард от началото на мениджърската му кариера във Вила след три победи в четири мача. 41-годишният специалист разкри, че не е вманиачен от завръщането си в Мърсисайд, като вместо това предпочита да приоритизира представянето на своя състав.

Стивън Джерард.

Наистина уважавам и разбирам целия шум около мача по очевидни причини. Шумът е за хората, които са развълнувани. За мен, това е просто още един мач, в който трябва да подготвя отбора по възможно най-добрия начин, да се опитам да взема положителен резултат за Астън Вила. За всички други, случаят е огромен. За мен, три точки, голям футболен двубой и 90 минути, върху които трябва да се концентрираме“, започна той.

Вила се изкачиха до десетото място в Премиършип след силна поредица напоследък, и са на четири точки от Арсенал на седма позиция. Ливърпул, междувременно, е в серия от четири поредни победи, на една точка зад шампиона Манчестър Сити, който оглавява класирането. Джерард се надява да спъне бившия си клуб в битката за титлата. „Ние сме добър отбор, притежаваме топ играчи, заплаха сме и искаме да затрудним максимално живота на Ливърпул. Ние сме най-силни, когато играем с контролирана агресия и владеем инициативата. На такова ниво, ако си пасивен във всяка зона от терена, можеш да бъдеш бързо наказан. Ако съм на автобуса, връщайки се обратно по М6 към Бирмингам и не съм най-харесваният на „Анфийлд“, така да бъде“, завърши наставникът на бирмингамци.

Джерард остава без Леон Бейли и Бертран Траоре, но получи добри новини след завръщането на Морган Самсон, който поднови тренировки и е възможно да бъде включен в сблъсъка на „Анфийлд“. /БГНЕС