Клоп: Играчите могат да си вземат два дни почивка

Играчите могат да си вземат два дни почивка. Това заяви мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп след победата на неговия тим над Бърнли с 2:0. На Боксинг Дей "червените" доминираха и закономерно взеха трите точки след точните интервенции на Дарвин Нунес и Диого Жота - три точки, които ги изкачиха на върха в класирането на Висшата лига, макар и временно, преди Арсенал да посрещне Уест Хем в четвъртък.


"Създадохме много голови положения и не използвахме много от тях. Но в края на краищата, всичко опира до това да се представиш на най-високо ниво. Това е четвъртият ни мач в рамките на десет дни и каквото и да прави тялото ти, как губиш фокус, не си толкова прецизен вече, просто трябва да преминеш през срещата. Направихме го и сега имаме пет дни до следващия мач, усещането е сякаш трябва да отидем на почивка. Момчетата ще имат два почивни дни. Казах им преди двубоя, че ако спечелим, ще имаме два дни отдих - това можеше и да ни се изплъзне! Никога не знаеш какво да очакваш от четвъртия си мач за десет дни. Беше наистина интензивно. Да дойдем тук и да се представим по този начин е изключително. Изключително е още, защото не вкарахме повече голове - всъщност, направихме го, но по различни причини не ни зачетоха попадения", започна германецът, обръщайки се към отменените заради дискусионни решения голове на Коди Гакпо и Харви Елиът.

"За дълъг период от време създадохме много главоболия на Бърнли, играехме страхотно. В последния двубой в толкова натоварен период не очакваш това, но се случи. Наистина ми хареса как играхме - но трябва да вкарваме повече, това е ясно за всички. Бърнли имаше страхотни възможности да изравни, след това да отбележи отново. Но в края ние заслужавахме да спечелим трите точки и това бяха две перфектни попадения. Успяхме да вкараме Жота в групата - той бе тренирал само два пъти, но си казахме, че той може да проведе тази допълнителна тренировъчна сесия в Бърнли, и че ще може да тренира пълноценно утре и ще бъде готов за Нюкасъл. 2:0. Без контузии. Всичко е наред", добави Клоп.

За лидерите във Висшата лига предстои домакинство на "свраките" на 1 януари от 22:00 часа българско време. /БГНЕС

Категории: