Клоп: Мога само да се извиня на феновете

Юрген Клоп призна, че отборът му не се е представил „достатъчно добре“ при загубата от Евертън с 0:2 в отложен мач от 29-ия кръг на английската Висша лига. Той акцентира върху допуснатите два гола от „карамелите“, които дойдоха при статични положения.


„Много съм разочарован. Направихме така, че мачът да стане комфортен за Евертън. Два гола от статични положения. Те са много силни в тях. Но ние създадохме много ситуации и не вкарахме. След това през второто полувреме бяхме емоционални и прибързвахме, не бяхме достатъчно ясни в това, което искаме да направим. След това допуснахме втори гол при ситуация, която е типична за тях – знаехме, че топката ще отиде там, просто не се справихме в защита. Свободен удар след свободен удар. Това беше като цяло. Но ние не бяхме достатъчно добри“, започна германецът.

„Не очаквах такова представяне, но се случи. Това не е най-силният ни момент, но трябва да се преборим с него, да използваме моментите си, за да наберем отново инерция. Имахме нещо подобно след мача с Фулъм, но двамата ни нападатели – единият е контузен (Диого Жота), а другият стана баща (Коди Гакпо). Това не ни помага. Не играеш най-добрия си футбол и губиш с 0:2 срещу страстен и борещ се отбор. Опитахме, но не беше достатъчно. Когато печелиш, има 500 причини, но когато губиш, просто не си достатъчно добър. Така стоят нещата. Мога само да се извиня на хората, които ни подкрепят – трудно ни е, но знам, че за нашите фенове е особено тежко. Трябваше да се справим по-добре, но не го направихме и точно заради това загубихме“, добави Клоп.

Ливърпул гостува на Уест Хем в следващия си мач в събота, 27 април, от 14:30 часа българско време. /БГНЕС

Категории: