Клоп: Няма как да съм разочарован, когато сме на 1/2-финал в ШЛ

Ливърпул удържа вдъхновено завръщане на Бенфика, за да се класира за полуфиналите на Шампионска лига. Независимо от зрелищното равенство 3:3 на „Анфийлд“, домакините достигнаха последните четири в турнира с общ резултат 6:4.

Говорейки пред BT Sport след края на мача, мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп бе запитан дали е останал разочарован от допуснатите от неговия тим голове. „Денят, в който се класираме за полуфинал в Шампионска лига и не съм щастлив, моля Ви елата и ме нокаутирайте. Не искахме точно това, но не е изобщо важно, защото ако бяхме изиграли най-добрия си мач за сезона тази вечер, това нямаше да направи по-големи шансовете ни за достигане до финала. Продължихме напред и това е всичко, което има значение, много съм щастлив“, започна германецът.

Юрген Клоп (д).

Клоп направи седем промени в стартовия си състав в сравнение с отбора, който ги постави в добра изходна позиция преди реванша. Говорейки относно нестабилността, която вероятно са причинили тези промени, той каза: „Това, което знаехме, беше, че щеше да е трудно, тъй като дефанзивната ни линия никога не бе играла заедно. Губиш момчета като Върджил ван Дайк и такива неща са нормални. Това не е проблем. Бенфика продължи да вярва, това беше. Беше важно, че можехме да направим промени и, въпреки тях, пак да бъдем успешни“.

Ливърпул ще играе с Виляреал за място на финала в ШЛ. „Жълтата подводница“ вече потопи Ювентус и Байерн Мюнхен и Клоп отлично осъзнава огромното предизвикателство пред мърсисайдци. „Видях резултатите, мачът беше много впечатляващ. Успях да видя само отделни моменти, но щом са отстранили Ювентус и Байерн Мюнхен, те заслужават да са в полуфиналите на Шампионска лига. Унай Емери е кралят на купите, невероятно е това, което прави. Но ми дайте малко време да се подготвя пълноценно“, завърши наставникът на „червените“.

Манчестър Сити запази самообладание във враждебната обстановка на стадион „Уанда Метрополитано“, за да стигне полуфиналите на Шампионска лига след успех над Атлетико Мадрид с общ резултат 1:0 от двата мача.

Реваншът на испанска земя приключи при нулево равенство, но беше изпълнен с редица инциденти, като Фелипе бе изгонен за втори жълт картон за опасно влизане в краката на Фил Фодън в края на срещата. Първото му официално предупреждение дойде заради удар с ръка в главата на младия английски национал, което доведе и до кръв и превързване на пострадалия офанзивен играч на Сити. Стефан Савич дръпна за косата Джак Грийлиш, което доведе до стълкновение между футболисти от двата отбора, в опитите на „дюшекчиите“ да извадят извън релси Пеп Гуардиола и компания. Кадри от тунела след последния съдийски сигнал показаха как споровете продължават.

Джон Стоунс (л).

Говорейки за BT Sport след края на мача, бранителят на Сити Джон Стоунс сподели следното: „Знаехме, че те понякога опитват и правят такива неща – нашият отговор беше много добър. Не е приятно да говорим за това и не искам да му обръщам прекалено голямо внимание, защото играхме невероятно в двата мача срещу толкова опитен в това, което върши на терена, отбор – запазихме самообладание и концентранция, лесно е да се поддадеш на емоциите. Знаехме, че това не е лесно място за гостуване, обстановката е враждебна, беше трудна вечер – начинът, по който се защитавахме и контролирахме в двете срещи беше изключителен“. Английският национал не пропусна да похвали и Фодън, който беше постоянна заплаха за отбраната на Атлети. „Фил беше страхотна заплаха за тях и в двете срещи – влезе от скамейката и даде асистенция скоро след това в първата, а днес непрекъснато печелеше терен и ситуации за нас – той е в отличен ритъм сега“.

Мениджърът на „гражданите“ Гуардиола искаше да се фокусира върху футбола, а не върху провакциите и сблъсъците на терена, казвайки, че винаги е знаел, че срещите със съперника са щели да бъдат трудни. „Това е шампионът на Испания и те играха с енергия и през втората част бяха по-добри от нас – ние извадихме късмет, че не допуснахме гол. През първото полувреме имахме положения, като цяло сме в полуфиналите, което е напълно закономерно. Опонентът е много тежък, всички отбори, които идват тук в Шампионска лига, страдат, така че е важно, че продължихме напред“, коментира испанският наставник на Сити. /БГНЕС