Клоп: Не очаквам Сити да загубят точки срещу Вила

Юрген Клоп заяви, че Ливърпул изчаква да разбере физическото състояние на Мохамед Салах и Върджил ван Дайк, подготвяйки се за гостуването на Саутхемптън във Висшата лига във вторник.

Гонещият куадрупъл тим на „червените“ получиха лъч надежда в борбата за титлата с Манчестър Сити, след като съставът на Пеп Гуардиола загуби две точки при визитата на Уест Хем, завършвайки наравно 2:2 в неделя. Действащият шампион Сити, при един мач до края на сезона, е на четири точки пред мърсисайдци на върха в класирането със значително по-добра голова разлика от съперника, който е с два оставащи двубоя.

Юрген Клоп.

Ливърпул надви Челси във финала на ФА Къп след изпълнение на дузпи през уикенда, за да приключи и втория кръг от потенциалния куадрупъл. Но Клоп изчаква да разбере доколко сериозни са травмите на водещия реализатор на отбора Салах и дефанзивния талисман Ван Дайк, които напуснаха принудително терена на „Уембли“ в събота. Защитникът Анди Робъртсън също бе сменен в заключителните етапи поради схващане, докато Клоп потвърди, че Фабиньо няма да играе със „светците“ във вторник след получаването на мускулна контузия при визитата на Астън Вила миналата седмица.

Този процес все още не е завършил, защото играхме 120 минути преди два дни. Така че когато момчетата пристигнат днес, трябва да взема много решения. След това ще изберем и титулярен състав. Това, което мога да обещая и със сигурност да кажа, е, че ще изберем стартови единадесет поради една причина – да се опитаме да спечелим мача със Саутхемптън, колкото и труден да е той, защото това ни е работата. Трябва да видим кой ще може да играе. Допълнителните 30 минути на „Уембли“ направиха голяма разлика, но трябва да видим“, коментира германският мениджър на мърсисайдци.

Ливърпул, който играе с Реал Мадрид на финала в Шампионска лига по-късно този месец, може да намали аванса на Сити на една точка при успех на „Сейнт Мерис“, но Клоп не очаква играчите на Гуардиола да допуснат нова грешна стъпка. „Гражданите“ приемат Астън Вила идната неделя, докато „червените“ приемат Уулвърхемптън на „Анфийлд“. „Не знам кога за последно Сити загубиха точки в два поредни мача и Вила играят през седмицата. Не очаквам Сити да загубят точки в двубоя с тях“, завърши Клоп. /БГНЕС