Клоп се контузи докато празнува и отправи обвинения към рефера

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп ще бъде разследван от Футболната асоциация, след като отправи тежки критики към рефера Пол Тиърни след победата на "червените" над Тотнъм с 4:3 в мач от Висшата лига в неделя.

Клоп бе бесен от решението на Тиърни да отсъди фал на Мохамед Салах срещу Бен Дейвис, след който "шпорите' изравниха за 3:3 в 92-та минута. Две минути по-късно мърсисайдци все пак стигнаха до победен гол, а германецът изрази бурно радостта си пред четвъртия рефер и разтегна сухожилие.

"Как може да свири такъв фал? Имаме и предишен случай с Тиърни, не знам какво има против нас този човек. Не мога да разбера как ме гледа в очите. Той беше съдия срещу Тотнъм, когато Хари Кейн трябваше да получи червен картон", каза след двубоя Клоп.

В същото време треньорът на Ливърпул обвини съдията, че му е казал обидни думи, когато му е показвал жълт картон в продължението. "Когато празнувах пред четвъртия съдия, не казах никакви лоши думи. Наказанието ми беше, че разтегнах сухожилие. Но това, което той ми каза, когато ми даде жълт картон, не беше окей", обясни Клоп.

Малко по-късно от Асоциацията на съдиите (PGMOL) обявиха, че са преслушали целия запис на съдийската комуникация от двубоя и няма причина Тиърни да бъде санкциониран. "Направихме пълен преглед на аудиото на Пол Тиърни и можем да потвърдим, че той действа по професионален начин, включително и когато дава картон на мениджъра на Ливърпул", обявиха от PGMOL.

В същото време ФА обяви, че ще проведе разследване на коментарите на Клоп след двубоя. /БГНЕС