Клоп: Тази вечер беше перфектна

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп определи гръмката победа на неговия тим над Манчестър Юнайтед със 7:0 у дома като „невероятна“ и перфектна в един „впечатляващ футболен мач“.

Мърсисайдци влязоха в сблъсъка в серия от четири поредни сухи мрежи за първенство, докато Юнайтед бяха спечелили първи трофей от 2017-а насам, триумфирайки за Купата на Лигата. „Червените дяволи“ бяха сочени дори за фаворити от мнозина специалисти, но допуснаха шест попадения след почивката от отбор на Ливърпул, който напомни за себе си на фона на трудния сезон до момента.

Юрген Клоп.

Нямам думи. Впечатляващ футболен мач. Невероятно. Началото на мача бе това, от което имахме нужда, супер активни, топ футболът срещу отборът в най-добра форма. Второто полувреме започна по подобен начин, завършекът бе страхотен. Това е футболът, такива неща могат да се случат. Беше важно да се представим толкова силно, нападателите ни се разписаха, Боби Фирмино влезе от пейката и вкара. Не коментираме резултата, а представянето. Тази вечер беше перфектна“, започна германецът за Sky Sports.

Победата доближи Ливърпул на седем точки от третия Юнайтед и на три от четвъртия Тотнъм, като Клоп се надява, че тимът му ще влезе в силна серия до края на кампанията. „От точно такъв тласък се нуждаехме. Това ни поставя в правилната насока. Всички трябва да знаят, че все още сме наоколо. Случаят не бе такъв за известно време. Това е много важно за нас – остават още 13 мача? Това са много точки за разпределение. Тази вечер беше перфектна“, сподели отново наставникът на „червените“, който похвали и Мохамед Салах, превърнал се в реализатор номер 1 на клуба във Висшата лига, изпреварвайки легендата Роби Фаулър. Египетският нападател отбеляза две попадения за разгрома и има вече 129 на сметката си, с едно повече от Фаулър. „129 гола, това е абсурдно. Безумни цифри. Той е специален играч. Ценим го високо, но в бъдеще хората ще погледнат назад и ще реагират „уау, станахме свидетели на нещо наистина специално“.

Ерик тен Хаг (втори от ляво на дясно).

Колегата на Клоп начело на Юнайтед – Ерик тен Хаг, очаквано бе разочарован и ядосан от представянето на момчетата си, особено след почивката. Първото полувреме бе равностойно, като „червените дяволи“ дори имаха добри ситуации да поведат резултата, но ги опропастиха чрез капитана Бруно Фернандеш и Маркъс Рашфорд. Той определи представянето на възпитаниците си като „неприемливо“ и „непрофесионално“.

Мисля, че изиграхме едно добро първо полувреме. Една грешка в организацията ни до почивката. През втората част просто не бяхме себе си. Това не бяха нашите стандарти. Не играхме отборно. Беше непрофесионално. Да, определено съм ядосан. Изненадан съм, защото в последните седмици и месеци видях един издръжлив отбор и манталитет на победители. През второто полувреме това липсваше. Не се придържахме към игровия план и не си свършихме работата. Не се връщахме в защита, което беше изключително непрофесионално. Видяхме преди, че успяхме да се вдигнем след тежките загуби от Брентфорд и Манчестър Сити. Това със сигурност е огромен провал и е неприемливо. Наистина съм разочарован и ядосан. Върнаха ни в реалността. Трябва да вдигнем главите и да покажем характер“, каза нидерландецът за BBC Sport. /БГНЕС