Клоп: Вечерта беше прекрасна за нас

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп похвали играчите си след успеха над Фламенго във финала на Световното клубно първенство и окачестви вечерта като „прекрасна“, допълвайки, че европейският клубен първенец отново е показал силна вяра и дух по пътя към трофея.

Клоп не скри радостта си след поредния трофей за Ливърпул през календарната 2019-а година.

Гол в първото продължение на Роберто Фирмино се оказа решителен, след като бразилците изиграха един дисциплиниран двубой през по-голямата част от сблъсъка. „Изморени сме след този толкова интензивен мач, но в моменти като този ми е трудно да намеря точните думи, с които да изразя уважението си към момчетата. Беше невероятно, направихме толкова много добри неща, всеки игра на върха на възможностите си и имаше толкова много сензационни представяния“, започна наставникът, който изглеждаше видимо изтощен, след като изведе мърсисайдци до първа титла от Световното клубно първенство. Германецът не спести похвалите си и към носителя на Копа Либертадорес и неговите привърженици, казвайки, че след дебата относно каква стойност ще има трофея за Ливърпул, не е имал никакви съмнения сега. „Споменах преди, че не знам как ще се почувствам и сега мога да ви кажа – невероятно е“. Не за първи път Ливърпул реализира късен гол за успеха си под ръководството на Клоп. „Късни голове – не искаме да имаме нужда от тях, но те бяха необходими и важни. Момчетата се подобриха много през последните месеци и когато започнеш да вярваш в себе си, вярваш през всичките 90 минути и в този случай – през всички 120“. Бившият наставник на Борусия Дортмунд не подмина в суперлативите си и Фирмино, който вкара не само във финала, но и в заключителните мигове на добавеното време в полуфинала с Монтерей. „Ако един от триото в атака не вкара, другият, или другите два, го правят. Нуждаехме се от неговите голове тук и не мога да бъда по-щастлив за него. Преди мача говорехме колко много значи този двубой за бразилците, и той означаваше много за него. Щастлив съм за него“, завърши Клоп.

Ливърпул ликува с третия си трофей през 2019-а година след Шампионската лига и Суперкупата на Европа. Мърсисайдци са първият английски отбор, печелил т.нар. международен требъл - ШЛ, Суперкупа на Европа и Световно клубно първенство.

Старши треньорът на Фламенго Жорже Жезуш заяви, че е горд от представянето на футболистите му. „Не бива да забравяме, че Ливърпул е най-силният отбор в Европа и играхме като равен с равен с него, като не срещнахме особени затруднения в първите 95 минути, дори контролирахме събитията на терена в определени периоди. Но два големи отбора се изправиха един срещу друг и в края на деня аз съм много горд от моите играчи и тяхното представяне“, коментира той. /БГНЕС