Клоп за сагата с Белингам: Все едно дете да иска Ферари за Коледа

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сравни преследването на английския полузащитник Джуд Белингам с дете, искащо "Ферари за Коледа".

Юрген Клоп.

По-рано тази седмица се появи информация, че клубът от "Анфийлд" официално се е отказал от това да закупи евентуално таланта, като основната причина се крие във високата потенциална цена на сделката. И Клоп, говорейки преди гостуването на "червените" на Лийдс в понеделник във Висшата лига, очаквано бе запитан по темата и до известна степен се примири с това, че клубът ще трябва да погледне към други футболисти на пазара през лятото.

"Няма какво да се каже по темата (б.ред - потенциалния трансфер на Белингам), ако трябва да бъда честен. Ако не говорим за играчи, които привличаме или не, защо сега ще започнем да го правим за такива спекулации? Винаги е било така (б.ред - работата под трансферни ограничения). Никога не се е променяло. Отговорът ми сега не касае Джуд Белингам. Никога не съм разбирал защо говорим постоянно за неща, които теоретично не можем да имаме - не можем да вземем шестима играчи през лятото по 100 млн. паунда всеки, например. Трябва да разбереш какво можеш да направиш и да работиш оттам. Не сме деца. Ако попитам петгодишно дете "какво искаш за Коледа?", то ще ми каже, че иска Ферари. Няма да му отвърнеш "това е добра идея", а че е твърде скъпо. Просто става въпрос за това какво можеш да направиш и след това да го направиш. Винаги това е бил начинът. Това, което искам, това, от което се нуждаем, опитваме всичко възможно, за да го получим, но има моменти, в които трябва да приемеш, че това или онова не е възможно за нас, отдръпваш се настрани и правиш различни неща", каза Клоп на днешната си пресконференция.

Германският специалист коментира и темата с Анди Робъртсън, като заяви, че е щастлив от това, че случаят е разрешен. Шотландският ляв бек на мърсисайдци бе въвлечен в инцидент със страничния съдия на мача с Арсенал Константин Хадзидакис, като кадри от срещата показаха, че лайнсменът удря бранителя с лакът в гърлото. ФА излезе с изявление след края на разследването по случая, в което стана ясно, че няма да предприема действия, а в добавка самият Хадзидакис разкри, че се е извинил на Робъртсън. "Мисля, че случаят бе разрешен по отличен начин. Не бях наясно със станалото по време на мача - говорех с Робо и другите момчета, не с асистента, но сега всичко е наред", добави той. /БГНЕС