Клоп засипа с похвали Диас след успеха над Бенфика

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп похвали крилото Луис Диас, след като той бе в основата на победата над Бенфика с 3:1 като гост в първи четвъртфинален мач от Шампионската лига.

„Червените“ ще влязат в реванша на „Анфийлд“ с добра преднина от визитата си в Лисабон и са сериозен фаворит за достигането до полуфиналите на надпреварата, която спечелиха преди три сезона. Ибрахима Конате и Садио Мане се разписаха за Клоп и компания, но тимът вкара и трето попадение чрез Диас в края, като бившият футболист на Порто се отчете и с асистенция.

Юрген Клоп.

Говорейки след срещата, Клоп отново засипа със суперлативи 25-годишния играч. „Той е топ футболист. Топ, топ играч на най-високо ниво. За мен е удоволствие да работя с Луис всекидневно и съм повече от щастлив, че решихме да го привлечем през януари“, сподели германецът. Ливърпул сега ще насочи вниманието си към дербито с Манчестър Сити през уикенда, което ще изправи един срещу друг първите два тима в класирането.

Да дойдем тук и да спечелим гостуване в Шампионска лига е трудно. Бенфика се бори за живота си, дадохме им малко повече ситуации, но и те заслужиха гола си, въпреки че можехме да се справим по-добре в защита – те имаха контраатаки, не е лесно да държиш топката през цялото време в свое притежание и да рискуваш непрекъснато, те имат много добри футболисти. Беше труден двубой, точно това и очаквах – публиката беше шумна, знаехме, че аванс от 2:0 не е нищо особено. Те вкараха и мачът се отвори повече отколкото ни се искаше, но вратарят им вероятно бе най-добрият на терена и направя няколко отлични спасявания – водим с два гола, полувреме е, да продължим в същия дух“, продължи Клоп.

Обикновено отбелязваме повече (б.ред; в тези ситуации), но не го сторихме главно заради вратаря – той заслужава добри думи. Това е в общи линии. Можехме да реализираме в последната минута, 4:1 щеше да е супер, но не сме в мечтана територия тук. Знаем много повече за нашия съперник, той спечели срещу Аякс като гост, наясно сме с качеството и ни предстои голям мач, но след това ще сме отново готови за Бенфика“, завърши германският специалист.

Пеп Гуардиола пък настоява, че неговият Манчестър Сити ще продължи да атакува и в реванша от четвъртфиналния си сблъсък в Шампионска лига с Атлетико Мадрид следващата седмица.

„Гражданите“ пътуват до испанската столица за реванша с „дюшекчиите“ с крехък аванс от 1:0 благодарение на попадението на Кевин Де Бройне в 70-та минута във вторник вечер, което дойде след асистенция на влезлия само 79 секунди по-рано от резервната скамейка Фил Фодън.

Сити изпитваха трудности с пречупването на упорития и организиран тим на Атлети, въпреки че самите те рядко бяха застрашавани от гостите, които не успяха да отправят нито един удар по посока вратата на съперника за първи път под ръководството на Диего Симеоне. Срещата протече както мнозина специалисти очакваха, но победителят е все още далеч от сигурен.

Пеп Гуардиола.

Гуардиола остана доволен от това, че отборът му има преднина преди втория мач срещу опитен европейски клуб. „Играхме срещу невероятен топ отбор, който е труден съперник, но резултатът е добър. Имахме възможности да вкараме втори и трети гол“, сподели испанският мениджър на „небесносините“ за BT Sport.

Относно включването на Фодън, Габриел Жезус и Джак Грийлиш в игра по едно и също време в 68-та минута, той добави: „Момчетата играеха добре, но знаехме, че Габриел (Жезус) и Фил (Фодън) имат специална енергия, а Джак (Грийлиш) притежава качеството да задържа топката. Да, днес мениджърът беше много умен. Когато направим смяна е защото смятаме, че можем да се справим малко по-добре. Понякога нещата се получават, но в други случаи това не е така. Не е лесно да играеш срещу тим с много опит в този турнир. Ще отидем там с нагласата да вкараме и да се опитаме да спечелим отново“, завърши Гуардиола. /БГНЕС