Клубове, деца и фенове протестираха пред сградата на БФС

Приключи общонационалният протест срещу ръководството на Българския футболен съюз. Пред централата на БФС в Бояна се събраха част от клубовете, които бяха санкционирани за участието си в конгреса, организиран от Димитър Бербатов и екипа му на 18 март, предаде репортер на БГНЕС.

В Бояна бяха и деца, трениращи в школите на тези клубове. Пред сградата на БФС се събраха няколкостотин души, а към оградата на централата полетяха картофи и бутилки, чуваха се нецензурни скандирания срещу Борислав Михайлов, както и викове "Оставка". Малко след началото на протеста протестиращите затвориха Околовръстния път при Бояна. Част от тях тръгнаха на шествие и спряха движението и по булевард България. 20 минути по-късно движението по двата булеварда бе възснотавено.

В протеста участваха фенове на ЦСКА, както и изпълнителният директор на клуба Филип Филипов и един от тарторите на агитката Иван Велчев-Кюстендилеца. Там са и хора от екипа на Димитър Бербатов - Петър Величков и Георги Градев. Малко по-късно се появи и самият Бербатов.

Един час след началото си протестът затихна и постепенно събралите се хора започнаха да се разотиват.

БГНЕС припомня, че седмицата започна с палатков лагер на привърженици на ЦСКА пред сградата на футболния съюз. Фенове на „армейците“ се заканиха да стоят там безсрочно, докато не се стигне до промяна на сегашното ръководство, което въпреки свикания конгрес на 18 март, на който 76 делегати избраха Димитър Бербатов за президент, на практика продължава да ръководи българския футбол. Протестът бе подкрепен от „силните“ лица в ЦСКА, начело със Стойчо Младенов и неговия щаб, както и от изпълнителния директор на клуба Филип Филипов, който отнесе наказание от една година извън футбола заради присъствието си на Конгреса преди около две седмици.

В последните дни протести срещу ръководството на БФС се проведоха в няколко големи града в България, като вчера своето недоволство срещу Борислав Михайлов и членовете на Изпълкома изразиха феновете на двата най-големи пловдивски клуба - Локомотив и Ботев. /БГНЕС

Категории: