Кметът на Лозен: Селото се разраства, нужно е внимание

Проблемите на село Лозен идват от голямото презастрояване, от прираста естествения и привнесен такъв, селото се разраства и трябва да му се обърне внимание. Това заяви за БГНЕС кметът на най-голямото село в България – село Лозен – Георги Младенов. Коментарът е по повод инцидента с блъснатото дете на пешеходна пътека в селото.

Младенов уточни, че селото има само една главна улица, която е дълга 8 км. „Откъдето и да минеш, накъдето и да отиваш, трябва да пресечеш тази улица. Имаме транзитно движение на коли и тежкотоварна техника, които се опитват през Лозен да правят „байпас „, да минават през селото ни, за да не плащат винетка. Нощно време тук минават ТИР-ове, автобуси за екскурзии, този тежък трафик минава само по главната ни улица, а асфалтът и комуникациите не са предвидени за такъв трафик“, заяви Младенов. Често имаме аварии на водопровода, на подземната комуникация, интернетът често спира, уточни той.

Кметът на Лозен се обърна отново към институциите с молба да обърнат внимание за изграждането на полицейски участък в Лозен, за полагане на изкуствени неравности на главната улица с цел ограничаване на скоростта, както и маркировка, да бъдат обследвани мостовете в селото.

„Хубаво е да имаме и добро осветление, както на улицата, така и на входа на Лозен, всичко е с цел безопасност на движението и избягване на инциденти“, обясни кметът. Той е взел мерки и едно от нещата, които е направил е да има видеонаблюдение, проектът вече е започнал, осигурено е финансиране. Младенов се надява още да има и по-засилено полицейско присъствие в селото. /БГНЕС

Тагове: