Кметът на Сандански: Пликът е подхвърлен

„Това не отговаря на истината. В изборите в историята всеки избор е свързан с напрежение и политическо противоборство. Вероятно това е причината да бъда въвлечен в тази сага”. Това заяви кметът на Сандански Атанас Стоянов, в чиито автомобил полицаи намериха плик с пари в жабката, предаде кореспондентът на БГНЕС.

Според Стоянов, пликът е подхвърлен. Кметът излезе тази сутрин пред общината в Сандански, за да направи изявление, а негови служители бурно го аплодираха.

„Онази вечер бях спрян за проверка. Оказах пълно съдействие на проверката. Тази проверка продължава все още. Тя е меко казано странна и целенасочена, защото вследствие на нея имената в така нар. списъци, органите на полицията са извикали 120 души, които са били в тези списъци и нито един не е потвърдил съмнението, че аз съм въздействал с цел материална облага за гласуване на лице или партия. Част от лицата въобще не са гласували, други са в чужбина, трети са починали хора”, заяви Стоянов. Това е съшито с бели конци, опит за дискредитация на мен като кмет и на ВМРО. Занапред аз имам най-голям интерес проверката да завърши и да се изясни обективната истина. Настоявам да се намери и лицето, което наистина е направило така че тази чужда вещ, с която няма общо и не съм докосвал, подчерта още Стоянов.

Бъдещите експертизи ще потвърдят думите ми, защото аз не съм докосвал тези средства. Вероятно някъде колата е била отключена. Вероятно този, който е сложил тези средства в нея, е имал технически средства да я отключи, каза още Стоянов.

Ще си търся правата в съда и това лице ще бъде осъдено, ако се намери, посочи още той.

Това е нормалната политическа реакция, която очаквахме, коментира Стоянов оставката на ИК на ВМРО.

БГНЕС припомня, че кметът на Сандански Атанас Стоянов, който в деня на изборите беше задържан по сигнал за търговия с вот, на 15 ноември излезе от ареста без повдигнати обвинения.

От прокуратурата в Благоевград не са събрали достатъчно доказателства, че намерените в колата на Стоянов пари и списъци с имена са използвани за изборни цели./БГНЕС