Кметът на Киев: Руски дронове атакуваха града отново

Кметът на Киев заяви, че руска безпилотна атака срещу столицата през нощта е причинила щети в няколко района.


"В резултат на вражеската атака срещу столицата и падането на отломки (от безпилотен самолет) е повредена нежилищна сграда в Соломянски район", заяви в Telegram Виталий Кличко.

В оживения киевски квартал Соломянски се намира международно летище.

"В Святошински район е имало пожар в дърво", каза Кличко, като добави, че никой не е загинал или ранен при нападението.

Кореспондент на АФП е чул най-малко три експлозии в Киев около 3:00 ч. сутринта (00:00 GMT).

В квартал Голосиевски "части от дрон паднаха на детска площадка", а в нежилищна сграда избухна пожар, съобщиха от военната администрация на град Киев, като добавиха, че на мястото на инцидента има служби за спешна помощ.


По-рано администрацията обяви тревога за нападения с дронове и предупреди жителите да останат в убежища.

Южната област Одеса също е била обект на нападение с дронове в сряда, съобщи регионалната военна администрация в Telegram, без да дава повече подробности.

Нападенията се случват ден след като Русия заяви, че е свалила вълна от украински дронове, насочени към Москва, Крим и кораби в Черно море. Небостъргач във финансовия квартал на Москва беше ударен за втори път в рамките на няколко дни.

В понеделник Русия заяви, че ще засили ударите си по украинската военна инфраструктура в отговор на нападенията с дронове на нейна територия, за които обвини Киев.Миналата седмица Русия предприе нощна атака с дронове срещу Киев, като всички пристигащи дронове бяха свалени./БГНЕС