Кметът на Царево: Трябва да се спазват правилата при дивото къмпиране

Караваните на къмпинг Арапя са незаконни, община Царево води съдебни битки с хората там от години. Темата за дивото къмпиране в България е много тежка, но в момента не е времето да се говори за нея. Но трябва да се спазват правилата и хората да не си правят каквото искат. Това заяви кметът на Царево Георги Лапчев пред бТВ.

Той отбеляза, че общината от години провежда кампания срещу незаконното или дивото къмпиране. Кметът опроверга информацията, че хората с незаконни каравани плащат някакви пари, както заявяват самите те пред бТВ.

Кметът коментари и последиците от потопа, който буквално удави Царево и околностите преди 4 дни.

„Този циклон обхвана в българската част фронт от 70 км, цялата Странджа планина беше ударена, а не само крайбрежието. Видяхме, че малки потоци достигнаха 1200 метра ширина, представете си какъв воден обем? Тези 300 литра се изливаха непрестанно през тези 24 часа, това са огромни обеми валежи, а не някакъв пик“, каза Лапчев.

Той посочи, че наводненията не са били в зоните на язовирите. „Всички дерета изглеждат по един и същи начин, просто водата беше много голяма. Компрометираните язовирни стени започваме да ремонтираме“, добави той.

Кметът Лапчев също така ще предложи на следващата сесия на общинския съвет да бъде кръстена улица в града на д-р Даниела Йорданова, която загина в резултат на наводненията. /БГНЕС