Коалиция Възход призова в Босилеград за активна политика към сънародниците ни в чужбина

Коалиция Възход изрази своята настойчивост за все по-активна политика на българската държава към повече от 2 милиона българи, които живеят извън границите на България. Това стана ясно на пресконференция, която дадоха представители на Коалиция Възход в Босилеград, Западните покрайнини.

На медийното представяне в Босилеград присъстваха кандидатите на коалицията за Европейските избори Емануела Николова и Марин Вутов. Кандидатите бяха представени пред местната общественост от Стефан Иванов – председател на партия „Движение Демократично Действие – Д3”. На срещата присъстваха представители на КИЦ „Босилеград”, сдружение „ГЛАС”, както и десетки граждани.

''За мен, националният интерес - това най-вече е високият жизнен стандарт на хората и здравето им'', каза Емануела Николова. Според Марин Вутов е важно как да преодолеем границите, които делят брат от брата и сестра от сестрата. „Ние от Коалиция Възход настояваме да се приеме с консенсус и да се приложи на практика общонационална стратегия за защита на правата и опазване националната идентичност на повече от 2,5 милиона българи, които живеят извън страната”, подчерта от своя страна Стефан Иванов.

След пресконференцията гостите се поклониха пред паметника на Васил Левски и призоваха присъстващите и гражданите на Босилеград да ги подкрепят, като гласуват с Номер 9 в бюлетината за Коалиция Възход. /БГНЕС