Коалицията "Обединени патриоти" пред разпад

Коалиционният съвет на „Обединените патриоти“ се провали за пореден път. "Атака" настоя на съвета да присъстват медиите, а другите две партии ВМРО и НФСБ отказаха и лидерите им напуснаха извънредната среща в знак на протест, предаде репортер на БГНЕС.

Такава коалиция вече няма, констатира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. „Коалицията "Обединени патриоти" я няма, не го ли разбрахте. Първо, чакаме "Атака" 30 минути, идват и започват скандали и обструкции. Няма смисъл", заяви още Каракачанов. На въпрос как ще продължи да бъде коалиционен партньор на ГЕРБ, Каракачанов отговори: "Ще разберете".

“Аз не виждам каква коалиция може да има. Аз я създадох, те я напуснаха”, потвърди лидерът на “Атака” Волен Сидеров. "Поканихме вас, медиите, да присъствате, защото искаме всичко да е прозрачно, те се уплашиха", добави Сидеров. Той очаква премиерът Бойко Борисов вече да прояви интерес, защото има правителствена криза.

"Напускаме телевизионния съвет, а не коалиционния съвет", заяви от своя страна лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Само преди дни Волен Сидеров бе свален от председателското място в парламентарната група на ОП с гласовете на депутатите на Каракачанов и Симеонов. Партньорите му тогава обясниха, че го сменят, защото като лидер на групата бездейства и не насрочва заседания на ПГ.

Подобни провалени коалиционни съвети медиите регистрираха месеци наред преди евроизборите, когато не можеха да се разберат заедно ли да се явят на вота, или поотделно. /БГНЕС