Коалиционният съвет е обсъдил членството на РСМакедония в ЕС

Членството на РС Македония в ЕС и кандидатите за управител на БНБ са обсъждани късно снощи на Коалиционен съвет в Министерския съвет, предаде репортер на БГНЕС.

Премиерът Кирил Петков е събрал коалицията, за да обсъдят еврочленството на РСМ и кандидатите за гуверньор на БНБ - Любомир Каримански и Андрей Гюров. Все още не са ясни решенията, които са взети на съвета.

БГНЕС припомня, че на срещата на премиерите на страните-членки на НАТО на Балканите, премиерът Кирил Петков каза, че РС Македония има място в европейското семейство, колкото се може по-бързо. „Нашето правителство е ангажирано да постигне този резултат, колкото се може по-експедитивно. „Искам да кажа абсолютно ясно послание за всички българи и хора от Северна Македония - работим с Ковачевски по много координиран начин. Много фокусирани срокове. Поставихме си няколко поетапни цели, които трябва да бъдат постигнати. РСМ има място в европейското семейство, колкото се може по-бързо. Нашето правителство е ангажирано да постигне този резултат, колкото се може по-експедитивно“, подчерта премиерът Петков. /БГНЕС