Кобрата: Победа над Ковальов може да донесе на Тервел мач за световната титла

"Много труден съперник, ако той успее да го преодолее, това е един огромен успех за България, за българския бокс, за него самия и смятам, че наистина ще го изстреля нагоре в ранглистата и предполагам, че след това ще има и мач за световната титла", заяви Кубрат Пулев пред БНТ относно предстоящия мач на брат му Тервел с бившия световен шампион Сергей Ковальов.

Братя Пулеви ще участват в боксова галавечер в Калифорния на 14 май, като Кобрата ще се изправи срещу американеца Джери Форест, а в гвоздея на програмата Тервел ще премери сили с Ковальов. "Надявам се да победи, противникът му е много опитен, много труден, много обигран. Тервел придоби необходимия опит, който да му даде необходимата самоувереност. Смятам, че ще е напълно в реда на нещата, защото и той премина през много мачове и битки, много победи, той няма загуба и се надяваме да продължава така", каза Кубрат.

"Тренираме здраво и се подготвяме, защото двата мача са много сериозни. Трябва да имаме целия арсенал от оръжия, за да може във всяка една ситуация да можем да реагираме, защото играта се мени в движение и не всичко може да се предвиди като тактика и стратегия преди мача. Смятам, че съм достатъчно опитен на професионалния ринг, за да мога да изляза от всяка една ситуация, но да се надявам, че всичко ще мине по-безпрепятствено. Всеки един противник играе за победа и всеки може да я постигне, както казваме в бокса - въпрос на един удар. Именно затова е толкова интересен и зрелищен боксът", допълни той. /БГНЕС