Кобрата потвърди, че ще се бие за световната титла на 12 декември

Кубрат Пулев ще се изправи срещу Антъни Джошуа за световната титла в тежка категория на 12 декември в зала О2 в Лондон. Датата и място вече са окончателни и това бе потвърдено от самия Пулев в социалните мрежи.

Пулев ще има втори шанс да стане световен шампион.

В последните седмици и от двата лагера се говореше, че Кобрата и Ей Джей ще се бият именно на 12 декември в столицата на Великобритания, но сега българският боксьор разкри, че договорът вече е подписан и връщане назад няма.

"Моментът настъпи! Кубрат Пулев се изправя срещу Антъни Джошуа на 12-и декември тази година в дългоочакван мач за световната титла по бокс в тежка категория. Срещата между българина, който от две години и половина е задължителен претендент за пояса на Международната боксова федерация (IBF) и британеца, който понастоящем е световен шампион, ще се проведе в Лондон. Датата и мястото на събитието вече са окончателни и не подлежат на промяна, а двете страни сложиха подписите си под официалния договор. Мачът между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа първоначално трябваше да се състои през юни, впоследствие, заради пандемията от коронавирус, бе изместен за юли. Тежката обстановка в Англия и хилядите заразени обаче го отложиха за неопределено време. 12-и декември, Лондон! Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа! Нека по-добрият победи", се казва в съобщение на официалния сайт на Пулев.

Това ще бъде вторият шанс на Кобрата да се бие за световната титла при най-тежките, като през 2014 година той бе спрян от Владимир Кличко с нокаут. /БГНЕС