Кобрата се изправя срещу Дерек Чисора в Лондон

Кубрат Пулев ще се изправи за втори път в кариерата си срещу британеца Дерек Чисора в мач от тежка категория, с който Кобрата се надява да направи още една крачка към нов мач за световната титла. Двубоят ще се проведе в лондонската зала О2 и ще започне около 1 часа сутринта в неделя, като може да бъде наблюдаван в стрийминг платформата DAZN срещу платен абонамент.

Пулев вече има една победа над Чисора

Преди шест години българският боксьор победи своя съперник с неединодушно съдийско решение в Хамбург, но сега двамата се изправят в родината на Чисора. 41-годишният Пулев направи само един мач след загубата си от Антъни Джошуа в двубой за световната титла в края на 2020-та година, като на 14 май тази година победи категорично американеца Джери Форест с единодушно решение. От своя страна 38-годишният Чисора е по-активен, но с доста колебливи резултати. Дел Бой е загубил последните си три мача, а последният му успех датира от октомври 2019 срещу Дейвид Прайс. Чисора има седем поражения в последните си 14 срещи, а общата му статистика гласи 32 победи и 12 загуби. От своя страна Пулев може да се похвали с 29 победи и само две поражения, дошли срещу действащите световни шампиони Владимир Кличко и Антъни Джошуа.

"Чувствам се супер, перфектно, в добра форма. Когато съм в добра форма, не ме притеснява никой и нищо. Важното е да съм подготвен както трябва. Мина един месец от предния мач, за самия мач с Джери Форест се готвих 2-3 месеца и сега сляхме подготовката за този мач, стана към 3-4 месеца подготовка, така че смятам, че съм добре подготвен, на ниво", каза Пулев в интервю за БГНЕС преди заминаването си за Лондон.

"Дерек Чисора е много сериозен противник, но ние вече сме играли подобен мач, аз не се осланям на близкото минало и тренирам все едно е нов противник. Смятам, че е въпрос на подготовка, на технически умения, на талант, на качества. За да победи човек, трябва да има качествата да победи. Едно е да искаш, друго е да можеш. Затова аз се подготвям супер старателно и концентрирано, целенасочено", допълни той.

Треньорът на Кобрата Ибн Кейсън призна, че нашият боксьор ще търси нокаута на 9 юли. „Наясно сме, че ще се бием на негова територия, така че трябва да спечелим убедително. Точно затова ще търсим нокаут, но ще го направим умно. Ако се отвори възможност, определено ще я използваме. Чисора винаги е опасен, защото той е изключително умен боксьор. Много често с годините боксьорите разчитат все повече на главата си, което ги прави по-опасни, защото стават по-трудни и хитри. Той загуби последните си три мача и знае, че не може да си позволи нова загуба, така че ще даде всички от себе си в този мач. Чисора ще е много опасен", сподели Кейсън

В същото време Чисора на няколко пъти се закани да нокаутира българина. "Ще нокаутирам Кубрат Пулев в зала О2 пред моите фенове. Видяното много ще ви хареса", каза британецът. "Единственото, което искам да направя, е да сложа своите ръкавици и да се бия. Ако си боксьор и нямаш увереност, не си за този спорт. Нещата се променят, съперниците на ринга имат план, но когато удари гонгът за начало, си вече на друга територия. Всички знаем неговия стил, но всички знаят на какво съм способен и аз. Всички знаят, че ще започнем да се атакуваме от самото начало", каза още той.

Според букмейкърите Кубрат Пулев е категоричен фаворит в сблъсъка, като ставките за негова победа вървят в порядъка на 1.35, докато успех на Чисора се котира около 3.00.

Кубрат Пулев е с близо 4 килограма по-лек от съперника си Дерек Чисора, показа официалното претегляне в деня преди мача. Кобрата закова кантара на 113,4 килограма, докато теглото на Чисора е 117,1 кг. /БГНЕС