Коконов: Хората в Кърджали са щастливи, че се завърнахме на "Арена Арда"

"Страхотно е чувството да се завърнем отново на "Арена Арда". Вижда се, че на мачовете идват доста фенове. В самия град се усеща много добро настроение, подкрепят ни хората, имат ни много голямо доверие и са щастливи, че се завърнахме на `Арена Арда`", сподели нападателят на Арда Иван Коконов, който днес бе награден за най-добър играч на четвъртия кръг в Първа лига в традиционната анкета на Пресклуб България, предаде репортер на БГНЕС.

Иван Коконов бе награден за най-добър играч на 4-ти кръг в Първа лига след двата си гола срещу Ботев Пловдив.

Коконов заслужи отличието с осем гласа от треньорите, след като вкара два гола за победата на Арда над Ботев Пловдив с 3:2 в Кърджали. 29-годишният футболист остави зад себе си в анкетата Стайн Спиерингс (Левски, 5 гласа), Спас Делев (Арда, 3), Димитър Илиев (Локомотив Пловдив, 1) и Иван Минчев (Берое, 1). "Борим се за по-предна позиция, във всеки един мач играем за победа и мисля, че в края на сезона ще сме в добра позиция и се надявам да сме в шестицата", коментира амбициите на Арда през този сезон Коконов.

Той сподели, че не е изключено след края на този сезон за първи път да излезе да играе в чужбина. "Винаги съм имал амбиция да пробвам и чуждо първенство, но просто не са се случвали нещата. Ще видим, тази година тръгна добре, ако има интерес, нищо чудно да изляза и навън, стига да е добър клубът и да има развитие".

Коконов заяви и че ще се радва да помогне на националния отбор в предстоящата полуфинален плейоф за участие на Евро 2021 с Унгария, ако селекционерът Георги Дерменджиев прецени да го вземе в състава си. "Националният отбор игра добре, нещастно загубихме двата мача, макар и първият да беше равен, за мен беше като загуба, защото да допуснеш гол в последната минута не е приятно. Разбира се, че можем да победим Унгария, стига да си вярваме и да имаме самочувствие, срещу всеки един отбор можем да запишем победа. Всеки футболист се надява да облече националната фланелка и да помогне на отбора. Ако преценят, че мога да помогна, бих се радвал", каза той. /БГНЕС